Koronglövészet – Pannónia Kupa verseny 2015

Koronglövészet
Koronglövészet mindenki számára

Új év kezdődött, új versenyek jönnek a korongvadászatban. A koronglövészet Magyarországon rangos események elé néz 2015-ben. Ezekről bővebb információt a Magyar Korongvadász Szövetség oldalán lehet találni. Én most elsősorban a Pannónia Kupa versenysorozatról szeretnék több információt megosztani. Természetesen megpróbálunk majd az oldalon minél több versenyről, a koronglövészet szépségeiről, és az ehhez kapcsolódó magyar sikerekről írni. Ha más információt is szeretnétek, akkor azt a hozzászólásokon keresztül tudjátok jelezni.

2015-ben is megrendezésre kerül a Pannónia Kupa versenysorozat. Idén már a nyolcadik alkalommal mérhetik össze tudásokat a környező országokból érkező koronglövők. A hagyományoknak megfelelően cseh, osztrák, szlovák, magyar rendezésű versenysorozatról beszélünk, természetesen más országokból érkező versenyzők indulása sincs korlátozva. A verseny jellege a megszokott korongvadászat, amit sokan a koronglövészet legérdekesebb ágának tartanak. A korongok nincsenek előre meghatározott módon beállítva, hanem a pályaépítő fantáziájára vannak bízva. Ezért is mondják, hogy nincs két egyforma korongvadász pálya, mivel az adottságok és a gépek minden pályán eltérőek. Felkészülni sem egyszerű ezekre a versenyekre, már csak az eltérő földraji adottságok miatt sem. Általában lehetőség van a már kialakított pálya egy részén a versenyt megelőzően gyakorolni. A magyarországi versenynek a dabasi koronglőtér ad otthont. Aki ismeri a dabasi lőteret, az tudja, hogy az ország egyik legnagyobb és legsokoldalúbb lőtere, ami tökéletes feltételeket nyújt a koronglövészet szerelmeseinek. A sokféle koronglövészeti mód közül lehetőség van a skeet, bolygó trap, compact sporting és a sporting, vagy magyar nevén a korongvadászat gyakorlására. Annak, aki csak most ismerkedik ezzel a gyönyörű sportággal, annak szakszerű segítséget tudnak nyújtani. Igény esetén a legjobbaktól is lehet tanulni, mint: Varga András Európa bajnokunk, aki a koronglövészet egyik meghatározó személyisége.

Reméljük, hogy idén is sok versenyző látogat majd el a kupasorozatra, amit tavaly összetettben a magyar csapatnak sikerült megnyernie. Az oldalunkon megtalálhatóak a tavalyi rendezvények videó összefoglalói. Cikkünk folyamatosan frissülni fog és minden fontos információ megtalálható lesz a honlapon.

Előre láthatólag az alábbi időpontokban lesznek a versenyek megrendezve:

2015.03.28 Schattendorf – Ausztria – Korongvadászat 100

2015.05.09-10. Dabas – Magyarország – Korongvadászat 200

2015.06.20-21. Bzenec – Csehország – Korongvadászat 200

2015.07.11. Trnovec nad Vahom – Szlovákia – Korongvadászat 100

Jó és eredményes versenyzést kívánunk!

Jape Vadász

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük